Sider

mandag 19. oktober 2009

En liten skrytepost..

Ser endelig ut som om det har begynt å løsne med innkallingen på Ailo :-) I vert fall så lenge klikker og godbiter er med på tur :plystre: Gikk en kort runde i skogen i dag, og begynte med litt båndtrening først, bare for å vise han at klikker og godbit var med på tur. Slapp han av båndet etter en stund, og labba avgårde. Ailo oppdaga fort at det lønte seg å komme tilbake til meg :-D Nesa ble limt til bakken enkelte ganger, og ørene godt stengt, men da var det bare å gjemme seg bak nærmeste busk. Ble plutselig skummelt når "mor" forsvant... Han går nok litt lenger vekk enn det eg er komfortabel med, men det går vel litt på vane også. Ailo har jo stort sett gått i bånd siden han kom i hus. Ser absolutt fordelen med hage, med tanke på innkallingstrening.

2 kommentarer:

  1. Eurasier er en veldig selvstendig rase, så dem har lett for å gå langt unna. Men så lenge innkalling er i boks, så blir det jo lettere selv om dem er langt unna.

    Du får belønne all frivillig innkomst når dere er ute å går, da får du en hund som (forhåpentligvis) kommer innom sier "hei" i tide og utide. Og selvsagt alltid belønne når en roper, uansett om det tar 10 sek eller 5 min før han kommer inn. En så viktig adferd er det nødvendig å ha høy belønningsfrekvens på.

    Er utrolig deilig når en begynner bli trygg på slippe dem løs! Blir en helt annen tilværelse :D grattis med godt jobba begge to :D

    SvarSlett
  2. Takk takk :)

    Var nok litt bortskjemt med forrige hund, innkallingen satt som ei kule hele veien :)

    Ailo får godbit/ros hver gang han kommer bort. Blir nok flere løse turer i skogen fremover, så lenge det holder seg noenlunde tørt. Blir fort mer svømming enn gåing når det regner mye...

    SvarSlett

Så koselig at du stikker nesa innom :-) Ha en fin dag videre!