fredag 4. mars 2011

Kennelhoste i hus...

Det var ikkje bare rosetter som ble med hjem etter Manger-utstillingen, kennelhosten fulgte med også. Skulle tro Ailo var innstilt etter klokka, for ganske nøyaktig fem dager etter utstillingen slo den ut. Ikkje fullt så gøy å bli vekket av en hostende hund kl 05:00 om morgenen gitt... Enn så lenge ser det ut som om han har fått det ganske mildt *bank i bordet*. Litt hosting og gruffing når han aser seg opp, og litt rett etter han har vert ute på tissetur i hagen. Formen er fin, og matlysten er som alltid. Skal jaggu bli interessant å holde han rolig fremover... Hr Duracellkanin er ikkje akkurat kjent for å kunne ta livet med ro :flire:

NKK har nettopp lagt ut en liten artikkel om kennelhoste.

Wikipedia sier dette om kennelhoste:
Kennelhoste eller parainfluensa hos hunder er en svært smittsom luftveisinfeksjon som forårsakes av et parainfluensavirus. I seg selv en selvstendig infeksjon, men som gjerne forårsaker flere infeksjoner. Samlet kalles disse kennelhoste. Vaksine gir god beskyttelse, men er ikke 100% effektiv.
Tørr, langvarig hoste som ofte ender med at brekker seg, og det kommer ofte opp litt slim. Hosten kommer spontant og utløses gjerne av aktivitet, opphisselse eller et lett trykk på luftrøret. Noen ganger kan hunden få feber, virke slapp og nedstemt eller ha noe neseutflod. Den kan minne om kikhoste hos barn, og ble da også tidligere kalt hundekikhoste. Sykdommen gir vanligvis ikke varige mén.
I utgangspunktet er ikkje kennelhoste farlig, akkurat som med forkjølelse hos mennesker. En skal likevel følge med, da kennelhosten gir inngang for andre sykdommer, halsbetennelser, lungebetennelse og andre luftveissykdommer. Det er ikkje lenge siden to grand danoiser ble avlivet pga blodforgiftning, her startet det med kennelhoste.

Generelt sett anbefales det å holde hunden rolig (hører du Ailo???) og varm. Også lurt å holde ett øye med temperatur og almenntilstand, det kan være tegn på andre infeksjoner. Og siden det er helg nå, ender vi sikkert på dyrlegevakten søndag ettermiddag eller noe sånt.... Krysser fingre, ben, poter og labber for at Ailo slipper billig unna *bank i bordet*

Ellers ønsker vi god bedring til alle syke firbeinte der ute, og håper alle kommer seg greit gjennom det =)

En liten Tante Sofie på slutten her; har du syke hunder i hus, ikkje reis på hundetreff/utstilling/trening eller tilsvarende med den syke hunden, og heller ikkje den som ikkje hoster. Den "friske" hunden er bærer av smitten!