Sider

søndag 2. oktober 2011

Trening - på en søndag =)

En ellers slækk søndag må da brukes til noe fornuftig =) Så da tok vi turen ut i kveldinga og trente litt lydighet. Ailo er morsom å trene med for tiden, det virker som om han går i tenkeboksen mellom hver trening, og er bedre for hver gang =) Vendinger mot venstre har han ikkje forstått tidligere, men i dag var det plutselig ikkje noe problem lenger. Han følger meg fint i både lineføring og fri ved fot, tempoendringer er ingen problemer =) 

La til en ny øvelse i dag, som vi ikkje har prøvd før; stå under marsj. Med håndsignal og kommando stopper han på noen steg, og lar meg gå i fra. Må jobbe en del med at Ailo skal bli stående når eg går bak han for å snu, men regner med det kommer etter hvert. Samme gjelder dekk fra holdt. Han spretter fort opp igjen når eg kommer inntil han igjen =) Må bare trene mer. Har i vert fall funnet ut hva som er kanonbelønning før Ailo, nemlig jaktlek med meg =)

Vi er også påmeldt bronsemerkekurs som begynner 13.oktober, og varer i syv uker. Skal bli moro å få litt input på hva vi driver med, og å få litt innspill på hva som kan gjøres annerledes. Kanskje det kan bli offisiell start i klasse 1 til våren? =)

Litt dårlig kvalitet på bildene, objektivet mitt syntes det var litt for dårlig lys ute... 

 Innkalling fra sitt


 Utgangsstilling - med kontakt =D

 Enkeltdekk

 Stå under marsj

 Godbitsøk

Fine ulven min =)

3 kommentarer:

  1. så flinke dere er :) Blir morsomt med bronsjemerket :)

    litt tips til videretrening =)

    ta dekken ut av øvelsen igjen, start med å belønn for å ligge, beveg deg lit rundt han å hele tiden slipp ned godbiter. Slik han blir veldig sikker i liggen. Tren separat på sitt opp å legg på kommando. Når du har alle momentene ferdige setter du det sammen igjen :)

    På ståen akkurat d samme, ta den ut av sammnehengen, tren på å stå mens du går rundt han. Et steg til sides, belønn, to steg til sides belønn, komme nesten bak han, belønn osv osv :)

    SvarSlett
  2. Ja, vi får se om fluehodet klarer å konsentrere seg med andre hunder rundt =)

    Jobber på den måten med godbiter med dekk, som sagt, stå under marsj har vi så vidt begynt på =) Og når vi i tillegg ikkje trener så ofte eller så veldig strukturert blir det litt så som så =P Blir nok greit å komme seg på kurs ja =)

    SvarSlett
  3. Morsomt å følge dere i alle fall :) Skal se dere blir bitt av basillen ;)

    lykke til med kurset! :D

    SvarSlett

Så koselig at du stikker nesa innom :-) Ha en fin dag videre!