torsdag 20. oktober 2011

Bronsemerkekurs del 1

Da var galskapen i gang =) Møtte opp på Åse for teorikveld i dag. Det ble en gjennomgang av hvilke øvelser vi skal gjennom, hvilken læringsform som blir brukt under kurset, litt om dempende signaler, og ikkje minst viktigheten av gode godbiter... Yeah, right... Hva gjør en da når en har en hund som knapt nok gidder å snuse på godbitene så lenge det er andre hunder i nærheten? Ailo er heldigvis ganske lett å trekke opp i lek evnt jaktlek med meg, så håper det funker som belønning i stedet for.

Det er en allsidig gjeng som stiller på kurs, med alt fra boxer til schäfer, og også en flatcoated retriver. Totalt 6 hunder med eiere. Også Ailo som en av de da =P Schäferdamen er forøvrig fryktelig søt! Hilsen Ailo =P Han har en liten greie for schäfere =) Regner med eg lærer mer enn bikkja på dette kurset, så får vi se om bronsemerket er oppnåelig eller ikkje.

Vi som ville tok en liten treningsøkt etter teorien. Fikk ikkje noe særlig kontakt med han i kveld, men når han først tar kontakt, henger han bra på. Å sitte i utgangsstilling, mens fremmed dame kommer og håndhilser på, var litt vanskelig første gang, men helt ok andre gang. Satser på at vi får en grei løsning på den øvelsen etter hvert. Tror eg må låne noen av gutta på kurset til å gjøre det også, slik at han får noen positive erfaringer med mannfolk også. Er vel nesten bare mannlige dommere innen LP også?

Ellers skulle vi gå lineføring med kontakt, sikksakk mellom de andre ekvipasjene. Kontakt hadde vi ikkje, og lineføring ble vel mer linehaling. Han gikk mye bedre i dette på utstillingskurset vi var på, så regner med det kommer seg når Ailo (og eier) bare lander litt mer. Tror nok det blir å møte opp litt tidlig neste gang. Med andre hunder i nærheten tar det ofte 10-15min før han lander, og det fikk vi ikkje tid til i dag. Det er lydighetstrening rett før kurset går, så da får vi litt forstyrrelser, uten å "ødelegge" for kurset. Ailo har etterhvert fått en nydelig lineføring med knallkontakt, der han følger temposkifter, og retningsendringer som en drøm. Med litt flaks klarer vi kanskje å få frem den på kurset også, så vi får vist at Ailo kan dersom han vil =)

Temperaturen gjør at Ailo må gå med BOT-dekken på tur og trening. Det ser jo unektelig litt dumt ut at en av de best pelsa hundene går med dekken, når f eks boxeren går uten. Men, alternativet er at Ailo blir stokk stiv i etterkant, dersom han går uten, så da får det bare se dumt ut. Håper det blir en mild vinter...

En ting er sikkert, det viser veldig at Ailo er utstillingstrent. Står han litt for seg selv og kikker på livet, er beina plassert godt i vert sitt hjørne, og han hauser seg litt opp =) Type: Se på meg, eg er lekker! Han liker å vise seg =) Det har komt mer og mer ettersom han fikk den gode hannhundkroppen, kanskje det fulgte med litt mer selvtillit på veien også?

Vil prøve å få skrevet noen ord etter hver kurskveld fremover, slik at dette kan fungere som en slags treningsdagbok. Finne ut hva som funker, og hva som må trenes mer på. Hva som er fremgang på, og hva som kanskje må tenkes ut på nytt =)