torsdag 21. april 2011

Ingrids systue???

Ingrid gjør innimellom ting ho ikkje kan... Symaskina til mamma ble henta fram, for å sy trekk til garnvinda og kardemaskina. Ting blir fot litt støvete og hårete her i huset, i vert fall ting som ikkje er i daglig bruk. Og ett varetrekk er da enklere å vaske enn å tørke støv i alle krinkelkroker?


Bare tenk deg å få vekk hår innimellom alle piggene på tromlene... Tror trekk er en god investering =)

Så til ting eg ikkje kan... Har vel knapt rørt ei symaskin siden ungdomsskulen en gang, og det begynner faktisk å bli den del år siden... Så med gru i årene begynte eg forsiktig på en prøvelapp. Ikkje minst måtte knappene på maskina finnes ut av, hvordan får en rettsøm, og hvordan sikksakk? Etter litt prøving fikk eg da noe til =) Det finnes garantert ikkje en rett søm på disse to, og har sikkert gjort mye rart som "ordentlige" syersker aldri ville ha gjort =) Fikk til og med til å bytte undertråd, og træ maskina uten altfor mye plunder. Så eg og Husquarna 2000 (flere som får HP assosiasjoner til det navnet? ) klarte å få til noe brukende =)

Trekket til garnvinda er dobbelt, så det er ingen sømmer på innsida som delene kan hekte seg i. Mangler også snorer i toppen der, hadde ikkje noe fornuftig i hus. Tips???