lørdag 26. februar 2011

Manger 26.02.11

Utstillingssesongen er endelig i gang igjen, etter pause siden september =) Med nyvaska og noe tynn hund ble nesa satt mot Manger grytidlig i dag. Eneste fordelen med å ha så tidlig oppmøte er at det er mulig å finne seg en plass ringside, slippe å stå midt i hallen, og ikkje få med seg noenting... Anne-Lise dukka opp til slutt, og fikk kameraet mitt i hendene :plystre: Radøyhallen er nok i minste laget for å ha hundeutstillinger i, men med godt selskap går det meste bra =)

Flotte Rio, ble ikkje stilt i dag.

Bare fem hunder av andre raser i ringen før oss, så var det Ailo sin tur. Spent på dette, siden forrige gang han var inne i en hall ikkje gikk så bra... Hverken godbiter eller samarbeid funka =/ Har lagt ned en del trening siden den gang, både i ridehaller og utenfor butikker. Der sitter i vert fall konsentrasjonen. Han trenger 5-10 minutter på å summe seg, så "virker" Ailo. Dagen i dag? Ailo var med helt til rett før vi skulle i ringen. Mulig han reagerer på at eg blir nervøs? Dommeren skulle i vert fall ikkje få lov til å ta i han, så egentlig skulle vi vel hatt KIP i dag...

 Det ble litt galopp i ringen, gitt... Trene mer =)


Med bare tre voksne eurasiere påmeldt var det ett ørlite håp om certet, og det fikk vi =D Rett nok var Ailo i sterk konkurranse med seg selv av hannhundene, men han hadde nok ikkje fått god premiering, om dommeren ikkje syntes han var ok =)
Så oppsummert, kritikken ble:

22 months, nice type. Correct in type, nice mask, head. Dark eyes, scissorbite, well set ears. Good neck, shoulder, topline, bone, feet. Well angulated, strong body. Could be a bit shorter in loin. Nice coat, moving well. Must be more confident.

Resultat:

Excellent, 1 konk, CK, Cert, 1BHK, BIM

Dommer: Theo Leenen, Belgia.

Alt i alt, superfornøyd med dagen! Ailo fungerte bra i hallen, og med litt mer trening håper eg at han ikkje skygger unna dommeren neste gang =) Og for første gang er eg enig i hva dommeren trekker for på kritikken, Ailo er litt for lang, og er ikkje spesielt glad i bli klådd på av fremmede... Fikk tips om utstillingskurs hos ei dame, vi får følge opp det =)

 Bearcub's A Little Lady Jane fikk BIR og ble Champion. Gratulerer!


Og, jada, ser det blir mye hundeprat for tiden. Strikkepinnene og rokken blir trimma jevnt, problemet er bare at med store prosjektet så går det litt lang tid mellom hobby-oppdateringer =) Den som lever får se, lover at det snart kommer en oppdatering om spinning og strikking av sheltieull =) Krysser også fingrene for at VM-genseren snart er ferdig, kun raglanfelling igjen!