mandag 30. august 2010

Hugin og Munin

Ett kjapt lite prosjekt er av pinnene =) Kjøpte boka Selbuvotten av Terri Shea før helga, og bestemte meg fort for hvilke som skulle strikkes først =)

Hadde ikkje hvitt garn i passende tykkelse, så det ble en liten fargevri, i forhold til hvordan tradisjonelle selbuvotter strikkes. Mønsteret er heller ikkje så veldig tradisjonelt, men eg likte det =)

Så dette er Hugin og Munin, ravnene til Odin. Strikket i pt5, på 3mm pinner. Det gikk med 51gram garn til paret, og det er barnestørrelse, tipper 10-12år.

Selve boka Selbuvotten ble ganske omdiskutert med det samme den kom, men kanskje det har roet seg ned etterhvert som folk har lest innholdet? Boka inneholder historien om hvordan den karakteristiske selbu-strikken oppstod, og litt om hvordan den har utviklet seg videre i andre land. Dette blir også gjenspeilet i mønstrene. En del gamle og tradsjonelle, og en del nyere motiv. En flott bok, kommer nok til å strikke flere votter fra den. Finnes også en del mønster til hansker/vanter, men hopper nok over de. Hjemmestrikka hansker blir ofte veldig klumpete mellom fingrene...