søndag 22. august 2010

Eurasierspesialen 2010

Vi pakka bilen og snippsekken og satte nesa i retning mot Ål i Hallingdal på fredag. Målet for turen var årets Eurasierspesial =) Etter å ha kjørt laaaaangt kom vi til slutt frem etter ca 6 timer på veien. Litt sliten etter så lang kjøretur, men vi fant rommet vårt, og fikk oss en runde med ringtrening. Grillen ble fyrt opp, og kvelden ble avslutta med skravling og grilling. Ailo skjønte ikkje helt hvorfor vi ikkje skulle i bilen og kjøre hjem igjen...

Enya, Albert og Theo - Det er kjedelig å vente på at noe skal skje...

Lørdag var det utstilling, og nervene begynte å melde seg... Dommeren var Jan Meijerink, fra Tyskland, en ganske høy mann, og mange hunder syntes han var litt skummel. Siden Ailo har vert litt skeptisk til menn tidligere, og er fortsatt det mot enkelte, tenkte eg at her gikk den utstillinga i dass... Men, gutten overraska meg igjen =) Stod som en påle første gangen dommeren plukka på Ailo, men etter 3.-4. gangen med plukking fikk han nok... Heldigvis gjorde Ailo ikkje utfall, bare trakk seg vekk. Dommeren smilte og humra mens han plukka på Ailo, så håpet steg =) Desverre endte det med blåsløyfe (2.premiering), og takk for i dag. Etter hvert viste det seg at så godt som alle juniorene fikk blått. En fikk gul (3.) og en tispe fikk rødt (1.). Fikk vite i ettertid at en del utenlandske dommere gjør dette konsekvent, fordi unghundene ikkje er ferdig utvikla.

Kritikken:
Strong boy, 16 months. Heavy head and body. Very good pigment. Sizzerbite (Scissorbite?) Can have more bone. Good angles front and behind. Coat is in some places too long. Movement behind is some narrow.

Resultat: 2jk

Alt i alt en grei opplevelse, Ailo fikk en god gjennomkjøring, og fikk lære seg å omgås løpetidstisper uten å gå fullstendig av skaftet. Var i grunnen deilig at utstillingen var utendørs, og kun med 78 hunder påmeldt. Blir mye mindre stress enn innendørs utstillinger =)

Resten av dagen forsvant i en tur, buffet med masse god mat, litt skravling og så tidlig i seng. Var helt knust etter en lang dag i sola. Solbrent ble eg og =) Nå har vi komt oss hjem igjen, Ailo ligger og snorker under stuebordet =)