onsdag 28. desember 2011

Spinneåret 2011

Nok ett år har gått, og det er på igjen på tide med en liten oppsummering av spinneåret. En blir nok også litt motivert av at TrenchworkSpinnerens Hjem lover ut en premie i disse tider, til en av de som svarer på spørsmålene under =) Dette er den femte gangen Lotteriet blir arrangert, og tredje gang eg er med. Det betyr faktisk at eg har drevet med spinning i 2,5år =) Ingen tvil om at eg skal fortsette i vert fall, dette er for morsomt =D

Hva har du lært om fiber/spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året? Hva har du prøvd nytt? Hvordan har du presset deg selv ut fra din "comfort zone" til nye utfordringer? Eller, hva har du funnet ER din comfort zone?

Året har vert veldig travelt, og mesteparten av høsten/vinteren gikk bare opp i røyk. Dermed har det blitt lite tid til noe som helst av håndarbeid. Men, eg er stolt over å ha prøvd noen nye fibertyper, minst like stolt av å ha spunnet ukjente ulltyper på oppdrag, og for å ha lært meg kjedetvinning =) Kan vel trygt si at eg har utfordret meg selv litt med alt dette. Min comfort zone er nok for evig og alltid spinning av BFL, og etterhvert eurasier/sau mix.

Har du funnet at du spesielt likte noen fiber/redskaper eller ikke likte noe? Hvorfor eller hvordan?

Fortsatt er tunge ulltyper som merino og polwarth ingen favoritt. Derimot blir eg bare mer og mer glad i å bruke hundeull, og å utforske alle mulighetene som ligger der. Har en liten plan om  å fortsette med det, så vi får se hva 2012 bringer etter hvert =)
Når det gjelder utstyr, så ble det kjøpt inn en kardemaskin på slutten av 2010 (:elsk:), det har kommet noen nye bøker i hyllene mine. Sikler litt på en elektrisk rokk også, men så langt har eg stått i mot fristelsen :flire:

Hva har du fortsatt lyst å lære eller der det noe du er nysjerrig om? (Fiber, teknikker, metoder, redskaper)

Eg har lyst til å finne en enkel og rask måte å skille dekkhår fra underull med. Hundepels er noe herk akkurat på det punktet, det er for mye jobb med sortering =P Ellers har eg lyst til å få brukt rokken mer jevnlig, slik at eg ikkje må "lære alt på nytt" hver gang eg setter meg ned. Det blir ofte for lange pauser. Det finnes også en hel verden av fiber å velge i, som bare venter på å ramle ned i postkassen min =P
Hva er det du er mest stolt av i spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året?

Hmm, litt vanskelig å velge, siden det er så mye som har utfordret meg i år. Men det må bli: spinning av disse tre hespene (oppdrag):


Strikking av disse vottene, som er håndspunnet fra innerst til ytterst:

Tenk litt om hva du ville ha om du vinne: en håndtein eller fiber?

Dersom eg for en gangs skyld skulle ha litt flaks :flire:, så ønsker eg meg helst fiber =) Som nevnt tidligere, eg er ikkje så glad i tunge/tette fibertyper, liker bedre type BFL/Jacob/shetland og så videre. Uansett hva som skjer, så synes eg dette er en morsom tradisjon, og gir ett innblikk i hva en har gjort, lært og fått til i løpet av ett år =)