torsdag 17. november 2011

Ailo virker! Innimellom....

Nok en dag med lydighetstrening =) Lurer litt på om det må bli en egen blogg for hundesnakket etter hvert altså, det blir nok ikkje mindre av det fremover... Er vel ikkje alle som synes det er spennende med hund =) Men sånn inntil videre, scrolleknapppen er der *peke*, litt lenger ned finnes andre innlegg =)

Kontakttrening
Ailo er lettere å få med nå, enn før vi begynte med ukentlige treninger. Fortsatt detter han fort av, men ser fremgang. Fortsatt er det en stor utfordring å gå med kontakt tett på andre hunder, men det kommer seg =)

Fellesdekk
Ailo ligger, ligger, og ligger litt til. Han dekker litt skjevt, virker som om han vrir forparten fordi han kikker på meg, og ligger og kikker på verden rundt seg underveis. Virker litt ukonsentrert? Men er fornøyd så langt. Han ble i dekk til tross for at nabohunden ble belønnet med lek =D

Lineføring/kommandering
Ja... Ka skal en sei? Her datt Ailo fullstendig ut, hadde bare sporadisk kontakt, og glemte utgangsstilling underveis... Vi glemmer denne, og prøver på nytt neste gang =) Må finne en måte å gjøre lineføring like spennende som fri ved fot.

Hopp over hinder
Tok noen kjappe repetisjoner med bånd, før eg koblet han av og kalte han inn over hinderet. Flink gutt som hopper over, og nesten kommer helt bort. Han hadde lyst til å stikke, men fikk tak i han før han kom så langt. Trenger mengdetrening på dette, og etterhvert legge på utgangsstilling, slik at vi får en hel øvelse.

Fri ved fot med innkalling
Her virka Ailo igjen =D Gikk litt unna de andre, og kobla han av båndet. Ailo satt klistra ved siden av meg, og gikk bra med god kontakt. Han går av og til litt for fort, men kommer greit inn på plass når han får beskjed om det =D Gikk i fra han på slutten, og fikk noen gode innkallinger. Mangler utgangsstillingen på det siste, men det kommer. Største problemet akkurat nå, er at han har glemt hva "kom" betyr :flire: Så innkalling virker kun med håndsignal for tida. Men, det dukker nok opp igjen fra hjernebarken ett sted til slutt.

Ailo er definitivt ikkje den letteste hunden å trene LP med, men når ting først er lært, så sitter det godt. Lærer utrolig mye av å trene/leke med Ailo, så forhåpentligvis blir det lettere når neste hund skal settes i gang. Neste torsdag er vi i gang igjen med selve kurset, da er det "bare" fire uker igjen til selve prøven =) Har også satt som ett lite mål å starte i offisiell konkurranse i slutten av april neste år *grøss*