torsdag 3. november 2011

Bronsemerkekurs del 3

Kurskveld nummer tre er overstått, og det med en hund som virket bra hele tiden =)

Lineføring
Først ble vi bedt om å stille opp i sirkel, og skulle gå sikksakk lineføring mellom hverandre. Det går så som så med Ailo, men det er ikkje så lett å holde kontakten med så mye rundt. Gikk noe bedre enn sist vi prøvde på noe sånt, så det er da fremgang.
Litt trening med lineføring på egenhånd, før det ble en kjapp økt med kommandering. Ailo er godt på i kveld, setter seg kjapt ved holdt, og holder kontakten bra. Vi sliter litt med venstrevendinger, så det må øves mer på =)

Tannvisning
Ailo satt faktisk stille i utgangsstilling, og lot instruktørene løfte på leppene =D Så dette er stor fremgang siden sist, til tross for manglende trening :rødme: Noen ting er bare ikkje mulig å trene på alene...

Fellesdekk
Vi trente litt på rask dekk, før vi ble stilt opp på rekke, med beskjed om å legge hunden i dekk, og gå i fra. Ailo låg som en påle, til tross for den søte sheltiedama på den ene sida, og den enda søtere schäferdama på andre sida =D Flink gutt! Mangler litt på liggetid, men når han ligger ca 30sek med store forstyrrelser, så er eg fornøyd =)

Ailo begynner å få en god forståelse for på plass-kommandoen. Enda kan han sette seg litt langt unna, og til tider skjevt, men det blir bedre for hver gang. Han har forstått at han skal vente på kommando før han spretter opp fra dekk, og har en knallkontakt når eg bare husker på å jobbe han litt opp.

Hele øvelser, som bare trenger litt småpirk:
- Fellesdekk - trenger å trene på liggetid
- Dekk ved holdt, under marsj - trenger generalisering
- Innkalling til utgangsstilling - mangler fart på innsitten, han er litt treg rundt meg. Regner med det kommer når på plass-kommando sitter bedre =)

Det er gøy å trene når Ailo er så på som han var i kveld. Enda kjekkere når han bare flater ut når vi kommer hjem, og snorker fornøyd =) Håper på flere slike kvelder fremover =) Jaggu blir en sliten selv av sånne treninger... *gjesp* Best å krype under dyna...