lørdag 28. desember 2013

Spinnerens Hjem-lotteri

Nok ett år har gått, og det er "på tide" med årskavalkader ;) I år som tidligere år, må eg nesten prøve meg på lotteriet som TrenchworkSpinnerens Hjem lager til. En gang kan eg vel ha litt flaks? Var en stund i tvil om eg skulle skrive noen ord, siden rokken egentlig bare har stått og støvet ned det siste året...

1. Hva har du lært om fiber/spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året?  Hva har du prøvd nytt? Hvordan har du presset deg selv ut fra din "comfort zone" til nye utfordringer?

Det har blitt spunnet veldig lite i år, egentlig... Men har lært litt om fiberblanding og karding. Som så ofte tidligere har eg holdt meg i hundenes verden, og brukt eurasier og Shih tzu ull, sammen med saueull og silke.
Nye fiber: ull fra Shih tzu, falkland saueull og silke =)
Utfordringer: Har spunnet større mengder garn av samme type enn tidligere. Ofte blir det bare 100-200gram av en ullsort, men i år har det blitt mellom 300-800gram av hver sort. En smule kjedelig, men nødvendig, spesielt dersom en vil strikke større ting =)

2. Har du funnet at du spesielt likte noen fiber/redskaper, eller ikke likte noe?  Hvorfor eller hvordan?

Ble ikke så veldig begeistret for shih tzu-ullen. Ble for mye sortering og prepping. Tror nok at dette kan ha litt med hvordan ullen har blitt samlet opp og oppbevart, den kom i store lett-tovete klumper... Ikke lett å få godt garn ut i fra det.

3. Hva har du fortsatt lyst å lære, eller der det noe du er nysgjerrig på?

Eg har fortsatt lyst til å prøve nye fibertyper, og ikke minst lære mer om hvordan behandle ull før spinning, hvordan finne ut hvilke typer som egner seg til å blande sammen.

4. Hva er det du er mest stolt av i spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året?

Katten, som ble heklet av 100% groenendael-ull =) Enda morsommere ble det av at den ble veldig godt mottatt av eieren til hunden =)5. Skriv noen ord om hva du ville ha om du skulle vinne.

Gjerne forskjellig fiber av animalsk sort. Er ikke så glad i å strikke med bomull, så kanskje ikke den type fiber. Ellers har eg lyst på en bok som heter Ren Ull av Ingunn Klepp og Tone Tobiasson.

Så krysser vi beina (fingrene er jo opptatt med andre ting) for at det kanskje kan være min tur å vinne i år? Trenger litt inspirasjon =)