fredag 1. februar 2013

Shih Tzu blir til garn - Del 1

det er merkelig hvor vanskelig det blir å blogge uten internett. Telenor klarte å kappe fiberkabelen min for en uke siden, men nå er vi på nett igjen *bank i bordet*. Så da får en legge ut noe av det eg har holdt på med de siste ukene. Kan vel ikke bare skylde på Telenor for manglende blogging =P


I fjor høst en gang fikk eg en norgespakke med hundeull i. For å være nøyaktig, nesten 2 kg med Shih Tzu-ull. Tiden gikk, jula kom og forsvant, og endelig ble det tid til å sette seg ned med dette arbeidet. Først noen runder med sortering, fulgt av flikking, og til slutt noen runder i kardemaskinen, for å blande inn litt saueull. Falkland, for å være pinlig nøyaktig ;)


Denne omgangen ble til 400gram spinneklar fiber. Eg må lage til ca 350gram til. Hundeeieren ville gjerne ha 600gram garn og ett par vottet i retur. Puh. Ser fram  til å bli ferdig med dette, det blir ett lite maraton ;) Siden denne posten ble planlagt, har 175gram av ulla blitt til garn. Tror den skal være noenlunde i riktig tykkelse. Det er en haug med småknuter i denne ulla, noe som gjør spinningen litt ujevn. Plukker ut de største, men alt er håpløst å få ut. Hadde ikke vert ull igjen å spinne av da ;)


Og se bare her, det er flere i verden som ser nytten i hundeull =)