Sider

søndag 18. september 2011

Juleduk - Ferdig!

Regneværsdager kan brukes til mye rart, og når en ikkje får malt huset, ja da må man finne på noe annet. Så nå har duken blitt ferdig, i grei tid før jul. Bare å falde kantene, men det får mamma gjøre selv :flire: Kit fra Anchor med mye feil i mønsteret. Fikk ikkje sammen borden ved å følge mønsteret, så den er noe selvdikta. Men tror da resultatet ble bra likevel =)


Det gikk overraskende greit å sy samme motiv fire ganger. Bare ikkje spør meg om å sy denne duken igjen =P Nærbilde under.


fredag 16. september 2011

Gjørmebryting

Ann Kristin la ut noen bilder på facebook av gjørmebryterne våre =) Har vel aldri sett Ailo så innsausa før =P Heldigvis var dette etter utstillinga på Orre, og ikkje før =P Bildene er tatt av Ann Kristin, og er av Carve Canem Benevolentia Benedict (Ailo) og Dazzling Dainty's Cindy.





Bikkjene fant seg ett traktorspor med gjørme/vann i. Ailo tok regelrett magaplask uti. Cindy tok det steget lenger, og rulla seg i sporet =P Godt vi hadde hageslange tilgjengelig =P 

søndag 11. september 2011

NKK Rogaland

Jepp, vi har vert på tur igjen =) Denne gangen snudde vi nesa sørover, mot Rogaland og NKKs utstilling på Orre. Reiste ned lørdag, og fant hotellet ganske lett. Litt værre var det at det var under oppussing, og slikt er faktisk veldig greit å få beskjed om på forhånd... Å måtte sove i malingslukt er ikkje helt det store. Hører dere, First Hotel Alstor? Ailo slokna fort på teppegulvet, han var nok litt sliten etter kjøringa.

 Dazzling Dainty's Benny


Søndag, og opp tidlig, hadde oppmøte kl 09:00, og eurasier først i ringen. I åpen hannhund var det påmeldt 4 hunder, 3 møtte. Allle fikk rødt, og takk for i dag. Ingen var visst pene nok til å få CK gitt... Mye det samme skjedde hos tispene, men her fikk to av de CK. Dommeren likte visst noe mindre, kompakte hunder, og som kjent, Ailo er stor og noe lang. Så det ble en lang (og dyr) tur for "bare" en rødsløyfe. Men, godt å komme seg ut av huset for noen timer =) Traff igjen mange hyggelige folk også =)

 Dazzling Dainty's Cindy

 Feuerblick Renate - Denne frøkna ble BIR, fikk certet og ble champion i dag - Gratulerer!

N Uch Mika Nordlending N av Terjeviken

Etter utstillinga tok vi turen hjem til Ann Kristin for å la hundene løpe og herje litt. Ailo syntes tydeligvis han hadde vert ren lenge nok, han fant seg ett fint gjørmehull å bade i =P

Beste tispe klasse

Kritikken:
Excellent type, very good head. I would prefer better shoulder placement.
Excellent top line. Good tail carr. Excellent coat. Shows well.

Dommer: Carlos Saevich, GB.

Resultat: Excellent AK, 3 AKK

Jakten på storcertet fortsetter =) Men nå blir det nok pause i utstillinger frem til neste år. Det er ikkje mye fristende å kjøre over fjellet nå lenger, været begynner å bli for dårlig.

søndag 4. september 2011

Utstillingskurs

Av og til er det greit å få litt input av andre når det gjelder trening av hund. Denne helga har Ailo og eg tilbrakt i Sletta Samfunnshus på Radøy, for å lære litt om utstillingsteknikk. Gutten er flink han, det står nok litt på handleren (altså meg), og kontroll av nerver =) Alle bildene er fra "arkivet", kameraet var ikkje med på tur denne helga.


Fredag var teorikveld, og ble innleda en sprudlende trønder ved navn Marit Jenssen. Med to s-er, viktig det ser du =P En veldig engasjert dame, med mye kunnskap om hund. Turid Rugaas ble tatt frem som eksempel som en flink hundedame, men ærlig talt? Vet da om folk som er flinkere på hundespråk enn den dama. Ble også litt skeptisk da eg syntes det var en og annen referanse til Cesar Milans metoder... Det ble mye snakk om å bruke riktig energi, bitekorreksjon og følgemodus. Vel, alt er ikkje like enkelt å forklare i teorien som å vise i praksis, så fant ut vi fikk møte opp lørdag, for å finne ut om dette kunne funke for oss. Tenkte som så, er eg fullstendig uenig, så prøver vi det ikkje. Det er en del eg ikkje er interessert i å utsette min hund for. Litt trasigt at det ikkje var rom for pauser, det ble etterhvert tung luft i rommet vi var i. Hjalp heller ikkje på å komme omtrent rett fra jobb =)

Lørdag opprant, med øs pøs regnvær. Heldigvis hadde vi en gymsal å være i. Marit starta dagen med å hilse/jobbe litt med hver enkelt hund. Fikk Ailo tilbake etter noen minutter, med beskjed om at han er en veldig myk hund. Og det stemmer bra. Han er bare sånn, "lille" feilvare-eurasieren min =)
Vi gikk i gjennom en rekke øvelser, der hunden hele veien skal være avslappet og i følgemodus. Gå rundt i ring i rekke, gå sikksakk mellom de andre deltagerne med hunder, og diverse annet. Fikk litt juletrefest-følelse av hele greia, men saken var at hunden skulle følge fører, og gi katta i alt som skjedde rundt. Lille feilvaren min var ganske flink han, fikk bare litt problemer da vi fikk en 4mnd gammel mittelspitz-valp å gå ved siden av. Valper (og søte damer) skal nemlig flørtes og lekes med de =) Eneste Ailo gjorde "feil" underveis, var å svare en boston terrier som gjorde utfall i tide og utide. Kun ett bjeff eller ett knurr, og så var han fint med videre. Alt i alt, så fulgte han meg bra, holdt seg fint i mitt tempo, og var unormalt lydhør overfor mine beskjeder =) Ailo går faktisk i følgemodus på en del av turene våre, eg har bare ikkje hatt ord på det tidligere. Hovedsaken for oss på dette kurset var å få han til å jobbe selv med mange andre hunder rundt, og det har vi fått trent mye på. Metodene som ble brukt er heller ikkje noe å si på. Det går mye på å ikkje tillate tull fra hundene, og å være bestemt nok. Med andre ord lederskap. Synes det blir litt feil ord, samarbeid med klare regler er bedre.

I dag, søndag, begynte vi dagen med å forsove oss =P Så vi kom oss ikkje til Sletta før teorien så godt som var over. I dag var det gjennomgang av utstillingsregler og premieringene. Det er stoff vi kan greit, så ikkje farlig å gå glipp av dette. Inn igjen i gymsalen, og alle jobbet med shaping/fristilling mens Marit tok en gjennomgang med hver enkelt hund. Etter hvert ble alle sittende ringside og kikke på, og følge med. Veldig lærerikt å se at små justeringer i holdning, i det å holde båndet litt annerledes, gjorde at hunden jobba på en helt annen måte. Ble til slutt vår tur, og Ailo tok ting som en proff. Løper fint, og holder grei kontakt med meg. Og det til tross for glatt gulv =) Han beveger seg i balanse, og er godt avslappa, så lenge eg klarer å være det. Marit fikk også klå på han uten alt for store dikkedarier fra Ailo sin side. Blir spennende å se om han takler dommeren neste helg like greit. Mannlige dommere pleier ikkje å være så populært...
Det ble i grunnen mest av å kikke på de andre i dag, og det var veldig greit. Litt sliten i dag kan en si =P


Kanskje du sitter igjen med en del spørsmål om begrepene som eg har brukt her i bloggen? Har absolutt ikkje tenkt å prøve å forklare de her, det blir garantert bare feil. Men, kort sagt, kurset handlet mye om riktig lederskap, om det å være tydelig og bestemt på det en vil ha hunden til å gjøre. Gjenstår bare å se om en klarer å ta med seg noe av dette til utstillingsringen, neste helg =)

Så en liten konklusjon? Ett helt greit kurs, fikk jobba mye med Ailo. Tror nok kanskje vi hadde hatt mer utbytte av kurset dersom vi hadde gått det for ett år siden. Mye av det som ble sagt og gjort på kurset er ting vi har jobbet mye med i vinter, så det ble mye repetisjon for min del. har lært mye om hvor små marginer det er for å få til noe med hunden, og i enkelte tilfeller, hvor lite som skal til. Og ikkje minst, en del av det vi har lært denne helga kan tas med til alt det andre vi holder på med =)  I alt var det 18 hunder på kurset, alt fra boston terrier og mittelspitz, til groenendael og grand basset.

Håper folk krysser fingre for oss neste helg, da er det NKK Rogaland som står for tur =)