Sider

torsdag 30. september 2010

Prematurstrikk til SUS

Vibbedille startet opp en along der det skal strikkes ulltøy til prematurfødte på Stavanger Universitetssykehus. I all hovedsak ønskes det spesielt tepper, sokker og luer til disse bittesmå, strikket i ren ull. Det bes også om at plaggene vaskes og pakkes i plast før sending, da bittesmåene er veldig følsomme for smitte.


I denne omgang har to babytepper blitt til, strikket etter nøstebarn-oppskriften. Garnet er babyull fra Gjestal, og det gikk med ca 100gram til hvert. Teppene er ca 45x45cm, før vask. 

Noen små luer har også blitt til, hele tre kom ut av ett nøste med daletta. Den siste er fra en ukjent rest i samme farge.


Siste bidrag i denne omgang er ett par med mini-mini sokker. Saksa som ligger ved siden av er en fiskars broderisaks, kun for å vise størrelsen =)

Ønsker du å bidra? Sjekk ut denne facebook-gruppen. I denne bloggen finner du oppskriftene til luene =)

tirsdag 28. september 2010

Hemmelig venn med en vri

Denne gangen skulle vi skjemme bort oss selv =)


Så da gikk en liten bestilling til det store utland, spinnefiber fra Shunklies på Etsy. Derfra kom det en flette med Jacob (sauerase), og en flette med merino (sau)/tencel (cellulose) blanding. Jacob er en ny type fiber for meg, så den skal bli spennende å prøve =) Håper eg kanskje får ett litt bedre inntrykk av merinoen som blanding enn som ren merino. Det var nemlig ikkje helt den store suksessen her i huset. Men ærlig talt? Den siste ble bestilt på grunn av fargen :flire:

søndag 26. september 2010

BSBK 26.09.10

Nok en utstillingshelg er over =) Denne gangen var det Bergen selskaps- og brukshundklubb som arrangerte utstilling på Bønes.

Var nok litt skeptisk i forkant av denne utstillingen, da det har vert en del stress for Ailo den siste uka. Han har vert ganske høyt oppe hele uka, pga flytting, og endringer i rangordningen. Ble plutselig flere mennesker for Ailo å forholde seg til, og flere mennesker som "plutselig" var høyere enn han på rangstigen. Men, etter en alvorsprat for noen dager siden, ser det ut som om han har forstått at ting er annerledes nå, og han fortsatt må oppføre seg.

Lørdag morgen ble han stappa i dusjen, og prosjekt tørke hund starta opp etterpå. Pelsblåse var virkelig noe skummelt noe det... Etterhvert fant han da heldigvis ut at eg ikkje hadde planer om å drepe han, og roa seg. Fikk rett nok ikkje tørka Ailo helt, men bedre å gi seg mens leken er god, så han ikkje er fullstendig vettskremt neste gang.

I dag ble det tidlig opp, oppmøte i ringen var kl 09:00, og eurasier var først ut i dag. Ailo hadde virkelig ikkje dagen i dag. Ingen godbiter var spennende nok, og det var heller ikkje interessant å jobbe med meg. Så da fortjente vi nok den blå sløyfa i dag. Syntes nok og at ringen var i minste laget til å vise eurasier i.

Dommer for dagen var Svend Løvenkjær, og kritikken ser sånn ut:

M (Må sjekke med tolken for å finne ut hva som skal stå her...?) type - meget bra uttrykk.
bra forhold skalle/neseparti - saksebitt
bra ører, lagom lang hals
noe for fall. kors, men bær sin svans bra i rør
Rake strake frambein
noe knapt vinklet bak - noe for ustabil i haseledd
rør seg trangt bak
Kunne hatt lengre steg.

Resultat: 2jk

Regner med det blir en pause i utstillinger for oss nå. Tenker Ailo har behov for å sette seg litt i kropp og hode før vi prøver på nytt til våren =)

Og helt til slutt, har desverre måttet sette på igjen ordbekreftelsen på kommentarene, da det ramler inn ganske mye spam for tiden. Skulle ønske det ikkje var nødvendig, men sånn er det bare...

torsdag 23. september 2010

Forandringer =)

Ble sittende og kikke litt i bloggen på gamle innlegg med Ailo i, og innser at eg har "glemt" hvor mye han faktisk har forandret seg siden han kom i hus. Så her kommer en liten bildekavalkade =)

Ca 9 uker på bildet over og under.
Nesten 3 mnd
Ca 3,5mnd
4mnd
5 mnd
Nesten 6 mnd
6 mnd
7 mnd
8 mnd
11 mnd
12mnd
16 mnd

lørdag 18. september 2010

Ailo og busterkuben...

Av og til er Ailo blond - veldig blond i tankegangen. Hvordan han skulle få godbitene ut av den greia der skjønte han virkelig ikkje :flire:

Hjelper det å stappe tunga nedi?

Men, gir ikkje opp helt enda. Regner med han finner ut av det sånn etterhvert, ellers blir den nok donert til lille terrorist.

Ellers er vi snart klar for utstilling neste helg. Ailo har nok fått med seg at vi skal på utstilling, for nå har han begynt å sette vinterpelsen. Ser ganske så lurvete ut, med en dott ekstra her og der. I tillegg har han begynt å få litt mer lengde på dekkhårene rundt ansiktet, så Ailo går rundt med en aldri så liten glorie for tiden.

Flytting står også på planen for tiden, og denne helga tar eg med meg Ailo og en del stasj hjem til mine foreldre. Det er håpløst å holde en leilighet ren med gjørmebaderhund i hus, og rent/ryddig hus er vel en fordel med tanke på visninger.

fredag 17. september 2010

Tunika




Endelig har litt av "plaggskrekken" begynt å forsvinne, og da åpner det seg en helt ny verden av ting som kan strikkes =) Kikka litt gjennom nettsidene til To Damer her for en stund siden, og ramlet over dette heftet fra Dale. Falt fullstendig for denne tunikaen (den helt til venstre)... Så neste gang eg stakk nesa innom der fulgte både hefte og garn med hjem =) Etterhvert dukka det opp en liten plan i nøtta mi, og tunikaen skulle være ferdig innen 24. september, for å kunne brukes på hundeutstilling, i stedet for en av de ørtogfjørti hettegenserene mine... Med  litt mye pushing fra medforumister på Hobbykroken, gikk det faktisk bra, ble ferdig en hel uke før fristen =)

Mønster: 19513 Tunika med og uten ermer fra hefte nr 195.
Garn: Lerke
Forbruk: 545gram


Til en forandring, ingen endringer fra mønsteret på denne. Dog litt usikker på Lerke som garn. Det blir ett fantastisk resultat, men veien dit ble litt for lang, tung og vel slitsom for mine armer. Er også litt usikker på om det er meg som har gjort noe feil eller om det er noe feil i oppskriften? Valgte å strikke en størrelse som i utgangspunktet skulle blitt for liten til meg, men når eg endelig kom så langt at eg kunne prøve, var den plutselig blitt for stor... Strikkefastheten stemmer med oppskriften, så det er ikkje der feilen ligger. Men, siden det er en tunika, klarte eg å "redde" plagget med å trekke en tynn strikk gjennom der glattstrikken blir til ribbestrikk. Det trekker den litt mer inntil kroppen, og tunikaen lignet ikkje lenger en sekk.

søndag 12. september 2010

Julestemning

Jula kommer stadig vekk nærmere, og det er på tide å begynne med både julegaveproduksjon og brodering av "pakkelapper". I forbindelse med en julekortkonk på Hobbykroken har disse tre blitt til. De er kjøpt fra Atelje Margaretha, i en 3 pakning. Har noen til som skulle vert brodert før jul, men får ta de når broderilysta slår til igjen =)

søndag 5. september 2010

Prinseteppe

Endelig ferdig =) Gikk nemlig tom for garn, og garnlangeren min har hatt litt knappe åpningstider i sommer. Damene må jo få lov til å ta litt fri de også =) Det siste nøstet kom i hus (sammen med litt annet...*host*), og dermed fikk eg ferdigstilt teppet.

Dette er ett enkelt og greitt mønster, uten en eneste vrangmaske i sikte =) Kun rillestrikk hele veien.


Mønster: Det royale sjal/Prinseteppe. Eg valgte å strikke etter den engelske versjonen, mønsteret finnes også på dansk.
Garn: Schachenmayr Nomotta Rheuma Thermal Wolle
Forbruk: 252g, ca 1562 meter
Størrelse: 135x135cm på langsidene, 180cm diagonalt.


Siden dette opprinnelig er ett mønster som ble brukt til sjal på Shetlandsøyene, blir dette mitt siste bidrag til alongen 10 Shawls in 2010, som går på Ravelry.

Stikk gjerne innom salgssiden min om du skulle ha lyst på ett sjal!