onsdag 31. mars 2010

Sagrantino Shawl

Nytt sjal er av pinnene :-) Nesten flaut at eg har brukt lenger tid på dette enn på Emerald Isle sjalet...
Strikket i Indiecita Alpaca, farge Earth Sea. Det gikk med 240gram. Endret litt i original mønsteret. La til tre sekskanter for å få det likesidet, og heklet en kant med fastmasker rundt for å rydde opp litt i kanten.


lørdag 27. mars 2010

Raggsokker

Jepp, nok ett kjedelig innlegg om sokker hos meg :flire: Disse er strikket i DSA Sterk, og det gikk med to nøster. Digger fargen, men synes det er litt lite hold i garnet. Har vel med alpakkaen å gjøre, kan eg tenke meg :-)

Strikket etter eget hode, med mye inspirasjon fra Pinnsvin Design sine gratis oppskrifter. Om du strikker etter oppskriften, så tar tåfellingen ca 5-6cm, og ikkje 2cm som står.

Passelig størrelse til meg :-) Skal testes ut på skogstur snart.

fredag 26. mars 2010

Emerald Isle Shawl

Som skrevet i forrige post, er sjalet endelig ferdig :-) De av dere som er på ravelry, Hobbykroken og Spinnerens Hjem har fått se dårlige mobilbilder, men her kommer de bra bildene :-)

Litt teknisk: Sjalet veier 280gram, og det gikk med 840 meter med garn. Garnet er selvspunnet Sjeviot, ett enkelt 2-tråds garn.


Bildene er litt mørke... Det regna litt da eg gikk ut for å ta bildene.

mandag 22. mars 2010

Nok en runde...

...med dataproblemer... grr... Denne gangen er det pcen som helt på egenhånd har inntatt en fryktelig bestemt *vilikke* holdning. Skjermdriveren slutter stadig vekk å virke, og av og til gjenoppretter seg selv. Så da blir det nok en flytur til Oslo igjen for den. Setter kryss i taket for at eg har forsikring på den!

Så eeeegentlig skulle dette være en bloggpost der eg viste frem mitt ferdigstrikkede Emerald Isle Shawl, men neida... Dukker plutselig opp igjen :-)

fredag 19. mars 2010

Oppskriften...

...på en lykkelig og sliten hund er:

- løpe løs i skogen
- finne en snøfonn eller to
- gjørmebading
- godbitsøk med gjenglemte, gjennomvåte og gamle godbiter
- en liten svømmetime til slutt...

Naturlig nok ble det ingen bilder fra turen, det regner trollkjerringer i dag. Håper siste rest av snø forsvinner nå, slik at vi kan gå de lengste rutene våre også.

mandag 15. mars 2010

Dear Dogs and Cats...

The dishes with the paw prints are yours and contain your food. The other dishes are mine and contain my food. Placing a paw print in the middle of my plate and food does not stake a claim for it becoming your food and dish, nor do I find that aesthetically pleasing in the slightest.
The stairway was not designed by NASCAR and is not a racetrack. Racing me to the bottom is not the object. Tripping me doesn't help because I fall faster than you can run.

I cannot buy anything bigger than a king sized bed. I am very sorry about this. Do not think I will continue sleeping on the couch to ensure your comfort, however.. Dogs and cats can actually curl up in a ball when they sleep. It is not necessary to sleep perpendicular to each other, stretched out to the fullest extent possible. I also know that sticking tails straight out and having tongues hanging out on the other end to maximise space is nothing but sarcasm.

For the last time, there is no secret exit from the bathroom! If, by some miracle, I beat you there and manage to get the door shut, it is not necessary to claw, whine, meow, try to turn the knob or get your paw under the edge in an attempt to open the door. I must exit through the same door I entered. Also, I have been using the bathroom for years - canine/feline attendance is not required.

The proper order for kissing is: Kiss me first, then go smell the other dog or cat's butt. I cannot stress this enough.

Finally, in fairness, dear pets, I have posted the following message on the front door:

To all non-pet owners who visit and like to complain about our pets:
(1) They live here. You don't.
(2) If you don't want their hair on your clothes, stay off the furniture. That's why they call it 'fur'-niture.
(3) I like my pets a lot better than I like most people.
(4) To you, they are animals. To me, they are adopted sons/daughters who are short, hairy, walk on all fours and don't speak clearly.

Remember, dogs and cats are better than kids because they:
(1) eat less,
(2) don't ask for money all the time,
(3) are easier to train,
(4) normally come when called,
(5) never ask to drive the car,
(6) don't smoke or drink,
(7) don't want to wear your clothes,
(8) don't have to buy the latest fashions,
(9) don't need a gazillion dollars for college
(10) if they get pregnant, you can sell their children...

lørdag 13. mars 2010

10 Shawls for 2010

Eg ble trekt ut som en av februar-vinnerene i KAL-en 10 Shawls for 2010, på ravelry. Premien var fra Wolles Yarn Creations, og i dag kom den i posten. En hespe med bomullsgarn, i fargen Tropical II.


Garnet er ikkje tvunnet, så tenker det må gjøre noe med. Har jo ikkje rokk for ingenting :flire: Lurer litt på å dele det også, slik at eg får laceweight/cobweb weight yarn. Sånn som det er nå, er det fingering weight.

Tips til hva eg kan strikke av dette mottas med takk :-)

Og ja, Ailo satt som ett tent lys ved sida av meg da eg pakka opp, full av forventning om det kanskje skulle være noe godt oppi eska til han...

fredag 12. mars 2010

Underveis...

Siden dette egentlig er en hobbyblogg, får eg prøve å pense den inn igjen på det. Har blitt mye hundeprat i det siste :flire:

Emerald Isle Shawl. Her har eg komt til Chart fire. Bare to chart igjen nå, men de er til gjengjeld de største også. Gjenstår ca 100 pinner å strikke.Sagrantino Shawl. Ett heksagon over halvveis. Gleder meg til å få dette ferdig og blokket, tror det blir lekkert :-)


Postmann, postmann...

To dager på rad har det nå kommet pakker i posten, helt uten at eg har bestilt noe :-D I går kom pakke fra Tara/Gunn, som takk for spinning av hundeull. 3 nøster Drops Alpaca i en nydelig blåfarge. Ser for meg ett hverdagssjal, men mønster er litt verre med enda :-) Fulgte også med en oksemuskel, som Ailo kjapt slukte unna. Tusen takk, Gunn :-)
I dag kom pakke fra Mono og Ebba. Nydelige maskemarkører i rav og perler, te som lukter spennende, og enda mer digg til Ailo. Den bikkja kommer til å bli alvorlig bortskjemt :flire: Tusen takk, Mono :-)


Omlegging..

Holder på med en aldri så liten omlegging av bloggen, så her blir nok litt "byggekaos" sånn i den nærmeste fremtid. Eg har lenge vert litt misunnelig på wordpress-brukerene sin mulighet til å legge inn faner, men nå har endelig muligheten komt til blogspot også :-D Ailo har fått seg en liten presentasjons-side (det kommer mer tekst og bilder sånn etterhvert...), samt at utstillingsresultatene har fått sin egen plass. Vurderer en egen fane til meg selv også, men den sitter nok litt langt inne, enda... Mulig det skjer noe med designet også, men der må eg tenke og leke litt først. Trives i grunnen godt med den eg har...

Fikler litt med html-redigering nå, etter tips i denne bloggen. De gamle innleggene vil nok se litt merkelige ut...

Gi gjerne en tilbakemelding om hva du synes :-)

torsdag 11. mars 2010

Planer 2010

Bedre sent enn aldri? Planene har surra som smått rundt i hodet mitt i det siste, og nå er det vel på tide å få de på skjermen.

Utstillinger
- Manger 06.03.10 er allerede gjennomført, hvordan det gikk kan du lese om her.
- NKK Bergen 17.04.10. Her er Ailo påmeldt :-D
- Eurasierspesialen. Ennå litt i tenkeboksen på denne, men den er jo ikkje før i august. Hadde vert moro å treffe en hel skokk med eurasiere :-)
- Bønes i September. Ennå ikkje bestemt meg.. Men siden det bare arrangeres 3 utstillinger i nærområdet i året, blir det vel til at vi stiller.

Annet
- Utstillingskurs. Trenger nok å lære litt mer om teknikk, så dersom det arrangeres i hundeklubben skal vi være med.
- Blodsporkurs. Ailo går stort sett med nesa limt i bakken ute, så hvorfor ikkje bruke det til noe fornuftig. Igjen avhengig av om hundeklubben arrangerer kurs i dette, har vert snakk om ett kurs vår 2010.
- MH i oktober i regi av NEK.
- Agilitykurs/trening. Begynner nok å trene skikkelig til høsten igjen. Vil vente til Ailo er utvokst, og på at vettet skal returnere. Han har vert rimelig svimete de siste månedene, og da funker ag-trening dårlig. Får se det litt an om vi går ett nybegynnerkurs, eller om vi bare sniker oss med på trening med konkurransegjengen.

Dette ble plutselig veldig mye på skjermen... Men det er faktisk stort sett bare en utstilling eller ett kurs i måneden. Sånn utenom skal Ailo få lov til å være ett familiemedlem, med alt det innebærer. Kos, turer, litt hjernetrim, lek med andre hunder og katter, og ellers få lov til å vokse opp i sitt eget tempo. Ailo har fortsatt mye valp i seg, han er leken, til tider klovn, utålmodig og er litt av en kjælegris...

Akkurat nå, gleder vi oss over at det faktisk har begynt å regne, at snøen forsvinner :-D Kanskje det går an å komme seg ut i skogen igjen etter gammelt? Vi har ikkje fått gått noen skikkelig tur i skogen siden tidlig i januar... Har vert altfor mye snø i det siste. Trenger truger til neste vinter!

mandag 8. mars 2010

Noen flere bilder :-)

Det ble ett lite hundetreff etter utstillingen. Eurasiermølje + en toller. Fantastisk belønning for bikkjene, og sikkert en god måte å få ut litt utstillingsstress på.

Ailo og CC Calvin

Ailo i kjent stil :flire:

Ailo og Enya (Balule Estrella). Også kjekt å se at Ailo kan oppføre seg blant andre hunder, selv i stor flokk. Leetha gjorde sitt beste for å oppdra gutten, men tror nok ikkje det hjalp så mye :-D

Og til slutt noen ringbilder (se på bikkja, ikkje på meg ;-) )


Anne-Lise var fotograf for dagen, takk for bildene :-)

søndag 7. mars 2010

Oppstilling

Fikk tatt noen nye bilder av gutten nå på morgenkvisten. Certificat-sløyfen må jo vises frem på skikkelig vis :flire:

lørdag 6. mars 2010

Utstilling på Manger :-D

I dag har vi vert på hundeutstilling på Manger, og det gikk i grunnen over all forventning :-D En litt stresset Ailo, men ellers taklet han dagen bra. Høydepunktet for han var nok alle de søte damene + frislipp på Åse etterpå. Etter ørten runder inn og ut av ringen endte Ailo som beste hannhund med Cert, og til slutt BIM (best i motsatt kjønn) :-D

Ailo er trøtt i kveld, så litt dårlig bilde...

Kritikken:
Meget velutviklet kraftig maskulin hannhund, meget tiltalende type og helhet, kraftig hode, uttrykksfullt, fine ører, sterk hals, står godt på sine framben, godt tilbakelagt overarm, meget dyp og romlig kropp, får ikke bli enda mer av han, flott hale, balansert bakbeinsvinkling, beveger seg meget spenstig og effektivt fra siden, sunt fram og tilbake.

Krysset av for Kval: 1, Konk: 1, CK, CERT, BHK og BIM.

Dommeren syntes han var litt stor. Kan eg ikkje skjønne... Vakre lille gutten min ;-)

fredag 5. mars 2010

Perfect Quickies

Ingrid strikker sokker! *bombe* Ble litt lei av alle de store prosjektene mine, får liksom ingenting ferdig for tiden. Så da ble det Quickie Socks fra boken The Joy of Sox (mange fine mønster i den boken, forresten). Strikket i Sandnes Perfect, og det gikk med ca 80gram. Om eg strikker de på nytt vil eg lage skaftet lengre. Etter oppskriften ble de knappe 15cm, og det er litt for kort :-) Tror disse havner i Team Albania esken, dersom ingen andre mottagere dukker opp.


Ellers har eg tatt vekk ordbekreftelsen i kommentarfeltet. Sånn i første omgang ett prøveprosjekt, blir det mye spam kommer den like fort på igjen. På eldre innlegg må kommentarene godkjennes av meg før de legges ut :-)

mandag 1. mars 2010

Emerald Isle Shawl

Nytt prosjekt på pinnene :-) Denne gangen ett Emerald Isle Shawl. Dette er også med på en KAL inne på Hobbykroken. Strikkes i selvspunnet sjeviot-garn.

Garnet er ikkje like jevnt hele veien... Men satser på at det blir bra når sjalet er ferdig :-)