søndag 28. februar 2010

Lek med farge

Eg har i det siste lekt litt med farger, mest med maleskrin og papir, men nå blir den kunnskapen overført til ull og syrefarger. Resultatet etter ett fargeforsøk i går ble dette; 200gram med Romney-ull. Den lilla delen er håndmalt og dampet innpakket i plast i en kjele, og lillafargen ble til med å blande blått og rødt. Fargen endte opp semisolid, noe som egentlig ikkje var planen. men det ble jo bra likevel :-) Det hvite er den fargen som ullen kom i hus med. Kanskje dette blir til ett greitt sokkegarn en gang?

lørdag 27. februar 2010

Troja

Litt mer garn er av spolene. Blanding av hund og sau denne gangen også. Troja er en blanding av husky og tervueren, og sammen med litt hvit crossbreed ble det til 100gram garn, ca 153meter. Garnet skal til Torill/Budeia.

Dette er nok ikkje den beste blandingen å spinne med, etter min mening. Fibrene ble litt i korteste laget, og det var vanskelig å få noenlunde jevnt.

fredag 26. februar 2010

Snart utstilling

Nå nermer det seg utstilling for vår del :-) PM kom i går kveld, og det er 6 voksne og en valp påmeldt i min rase. Nå gjenstår det bare å se om hr. Pelsløs ser litt mer normal ut innen neste helg. Har mine tvil, men vi tar utstillingen som en erfaring.

lørdag 20. februar 2010

Vaskedag...

Prøver å få litt fart på røytingen til Ailo, og ett bad pleier å hjelpe på :-) Så bikkja ble stappa i dusjen, forsøkt drukna (pelsen blir virkelig aldri gjennomvåt...), og sjamponert etter alle kunstens regler.

Ikkje helt fornøyd med å bli drukna...

Se så liten han blir i våt tilstand :flire:

Stort sett er han mest fornøyd når han endelig slipper ut av dusjen. da blir det mye kos (tørking), og ut for å springe tulling og riste seg masse :-) Regner med pelsen begynner å fly litt rundt etter hvert som han tørker opp :-P Håper også at snøen kan ligge noen uker til, da slipper eg vel unna med å skylle over buk og bein før utstillingen på Manger. Har fått trent litt utstilling med han også, og mannfolk er visst gode greier, bare de snakker hundsk.

Knesokker

Knesokkene mine har endelig blitt ferdige :-) Ting tar tid når det strikkes på 2mm pinner... Gikk med 80gram regia, og 60gram Cascade Heritage (rød). Oppskriften er delvis min egen, og delvis drops sin. Og ikkje minst, de sitter som støpt på :-D

tirsdag 16. februar 2010

Utfordring

Fikk denne utfordringen fra Kaiza76 :-)

Fortell om 10 ting som gjør deg glad!

- Ailo, som er like superhappy hver eneste morgen (eller, egentlig uansett..)
- Gode venner.
- Våren er på vei, at dagene er lysere og lengre.
- Folk som lar meg få lov til å "mishandle" pelsen til hundene sine.
- Familie.
- At hender og øyne fungerer som de skal, så eg kan få utløp for kreativiteten min.
- En god bok - eller to... Da sitter/ligger eg klistra til den er utlest.
- Å kikke gjennom gamle bilder, bli minnet på opplevelser med gode venner som har blitt "glemt".
- Besøke blogger, finne andre mennesker med samme lidenskap som en selv, og å bli inspirert.
- Å få til en ny teknikk eller noe annet eg aldri hadde trudd skulle gå :-)

Utfordringen skal visst sendes videre, og da får Beathe og Kinodama prøve seg på denne ;-) Håper dere tar utfordringen :-D

Award

Eg har fått ein kreativ blogger award fra Kinodama :-)Med awarden kommer det en utfordring om å fortelle 7 ting om seg selv.
Reglene for denne awarden er:

1 Kopier awarden til bloggen din
2 Link til den personen som ga den awarden
3 Fortell 7 fakta om deg selv
4 Velg 7 andre du vil sende awarden til
5 Legg igjen en kommentar i bloggen deres slik at de får vite om denne awarden

7 fakta:
- Eg har jobbet i industrien siden eg var 17, med unntak av ett år som jordbruksavløyser
- Er veldig glad i dyr, og har en liten "dyrehage" selv
- Gjør alt eg kan for at mine venner skal ha det bra
- Trives med å bruke hendene mine, har store problemer med å sitte stille uten noe å putle med
- Finner stadig nye hobbyer som må testes ut
- Eier min egen leilighet, og har stadig (minst) ett oppussingsprosjekt på gang
- Trives godt med å trene og konkurrere med hund

Så, det var litt om meg. Siden denne awarden har surra rundt ganske lenge i blogglandia, velger eg å la denne være åpen. Har du lyst til å svare, ta den med til din egen blogg :-)

søndag 14. februar 2010

Border Collien Scott

Sammen med crossbreed ulla som kom før helga, fikk eg også med litt hundeull. Først ut er Border Collien Scott, på 11år. Blandet hundeullen sammen med litt brun crossbreed ull, og fikk en liten hespe ut av det.

Denne er spunnet på det siste tilskuddet i teine-familien min, en Midi Bosworth. Så lenge eg har spunnet har det blitt snakket om hvor gode disse er å spinne på. At de spinner jevnt og lenge. Men, er nok ikkje helt enig der. Synes faktisk at min første tein på 45gram av ukjent produsent spinner både jevnere og bedre. Kan nok ha noe med trening å gjøre også, kanskje eg venner meg til den nye teinen etterhvert? Enn så lenge er den på en god andreplass ;-)

Midi Bosworth Canarywood 24 gram. Litt artig er det at den skifter farge etter hvordan lyset treffer treet.

lørdag 13. februar 2010

Fredagstur

Fredag og tidlig hjem fra jobb = tur i skogen med Ailo. Blitt litt lite av det etter at snøen kom, den ligger dyp her rundt om. Hadde trengt truger i dag, gikk gjennom til knærne flere steder. Men gutten koser seg, og da blir jo alt strevet verdt det :-) Kjente det godt i knærne senere på kvelden...


Her har røytinga av valpepelsen begynt for fullt, leiligheten er full av hybelelefanter for tiden. Prøver å børste over han hver eller annenhver dag, men den pelsen formerer seg visst... Eneste fordelen er at det nærmer seg forsøk på spinning av pelsen hans :-D
 
 
Er ikkje så gæli å ha fint turterreng rett utenfor stuedøra?
 
Rakk hjem før sola forsvant :-)

Dette blogginnlegget ligger også i Kullbloggen, men regner med det er flere som leser det her ;-)

fredag 12. februar 2010

Prosjekter underveis...

Det skjer litt på pinnene for tiden, men alle prosjektene er i grunnen store, så her kommer en liten oppdatering. Helt i begynnelsen på de fleste, men ett eller to er ca halvveis.

Knesokker i Regia og Cascade Heritage. En sokk er ferdig. Disse tar tid, siden de strikkes på pinne 2mm. Har tatt utgangspunkt i en drops-oppskrift, og gjør endringer som det passer meg ;-) Må nok strikke tåa på nytt, den ble litt kort i foten.


Sagrantino Shawl i Indiecita Alpakka, har strikket fire heksagoner, har 30 igjen. Fargen ble litt merkelig på bildet, den er mer grønn.


Cabled Afghan. Nærmer meg slutten på første mønsterbit, fem igjen.

Siste rest...

...med sjeviot er av spolene :-) Nå har eg nok til ett Emerald Isle Shawl :-D


Lurer litt på om eg skal farge før eg strikker...

Strikke- og spinnedingser

Har faktisk fått litt post i det siste, sånn utenom regninger og reklame ;-) Denne WPI-måleren kom for en stund siden, og ble bestilt på etsy. Litt skuffet over kvaliteten, den fliser veldig lett (bambus), men ellers duger den til sitt bruk. For alle ikke-spinnere, en WPI-måler brukes til å finne ut hvilken pinnetykkelse den passer best til. Dog er nok prøvelapp også nødvendig, siden en WPI-måler ikkje tar hensyn til strikkefasthet ;-)
Bildet under er av sjevioten eg har spunnet i det siste.

Av andre dingser fikk eg disse prosjektbagene fra ruddawgetsy. Fant nemlig ut at disse, sammen med litt annet funker som gaver til strikkende venninner. Men akkurat disse er bare MINE! Kan jo ikkje legge ut gaver lenger, før etter de er gitt bort. Mange kjente som bloggsnoker etter hvert ;-)

torsdag 11. februar 2010

Huset fullt i ull!

Syntes eg hadde litt lite ull (les: isolasjon) på lager, så bestilte litt fra Spinnvilt her om dagen.  Benyttet også sjansen til å bestille noen syrefarger :-)

To shetland humbug tops, en BFL/silke tops, og 200gram ukardet superfin merino.

Syrefargene, gult, sort og rødt. Har blått og grønt fra før.

Som om ikkje dette var nok, kom eg hjem til en pakkelapp i postkassen...

Og den var jo ikkje akkurat liten... Tusen takk til Budeia/Torill! Dette er norsk crossbreed, og det er brun ull nederst i kassen. Kan vel ikkje si at eg gleder meg så veldig til å vaske og å karde alt dette, får ta det litt etter litt :-)

Kjørte ei venninne til bussen i kveld, og når eg kom hjem var ullen tatt i bruk som seng... Må nok slite litt med en saueluktende katt en stund fremover :flire:

søndag 7. februar 2010

Sjeviot

Litt mer sjeviot-ull er av spolene :-) Ca 200gram denne gangen, og med løpelengde på ca 150meter pr 50gram igjen. Snart i mål med å ha nok til ett Emerald Isle Shawl :-D Har igjen å spinne opp ca 70-80gram, og da får eg totalt ca 1200meter med garn, på 400gram ull.
 Alt garnet samlet på siste bilde. Isen det ligger på er rett utenfor carporten min.... Skøytebane!

fredag 5. februar 2010

Raggsokker - igjen

Nok ett par raggsokker er ferdige, denne gangen ett par strikket i selvspunnet garn, stripene er rester av perfect. Totalt 104gram gikk med, 30gram fra lageret. Ble litt vel kort skaft på disse, men hadde begrenset mengde i den tykkelsen... Har liksom ikkje så mye garn som passer til pinne 4,5mm. Disse skal sendes sammen med de andre til Team Albania, regner med det blir i begynnelsen av mai.

Og tidspunktet eg blogger på betyr at laptopen er i hus igjen :-D

onsdag 3. februar 2010

Litt av hvert...

Snaaart blir det litt bedre styr på bloggingen her. Laptopen har endelig fått seg ny skjerm, og er i skrivende stund på vei over fjellet hjem igjen :-D Håper bare ingenting har blitt slettet, fikk ikkje kjørt backup før eg sendte den avgårde... Så bilder kommer når den er hjemme igjen. Gidder ikkje dra med meg kameraet på jobb, siden den likevel snart er i hus igjen.

På spinnefronten er det sjeviot på spolene, tror nok eg må bestille litt med fiber fra Spinnvilt for å få nok til sjalet eg planlegger. Har enn så lenge ca 140 gram, og 420meter, helt ferdig. En spole er full, og holder på å fylle en til før eg skal tvinne. Tar ganske mye tid, når det spinnes såpass tynt :-) Trodde ellers lageret mitt begynte å bli relativt tomt, helt til eg kom på at eg har en kg med romney-ull fra NZ liggende :plystrefalskt:

Strikkefronten: Cabled Afghan vokser sakte men sikkert. Fant ut at eg hadde feilberegnet mengden med garn, og har måttet bestille litt mer fra 123knit. Må også strikke en rapport mer enn eg hadde tenkt, ellers blir det for kort... Har også knesokker, ett sjal og Team Albania-sokker på pinnene. Fritidsproblemer, noen?

Bikkjedyret (Ailo, om noen skulle lure), har begynt å lande litt igjen, etter at han oppdaget en ting som heter damer her rett før jul. Tror nok det har vert tisper med løpetid rundt om. Vi fortsetter treningen mot utstilling i begynnelsen av mars, og Ailo har etterhvert lært seg å trave mer enn han hopper ved siden av meg. Tror kanskje kengurujuicen i årene har begynt å forsvinne? ;-) Er uansett spent på hvordan det går, Ailo trekker seg vekk fra menn han ikkje kjenner, mens damer skal han helst overfalle :sukk: Tenker at det har sammenheng med at det stort sett er damer som tar kontakt, type: "Ååååå sååååå søøøøøøt!" Får prøve å snike meg innom AG-treningen i de neste ukene, kanskje det vil hjelpe litt...

Ellers er eg rimelig lei av snø... Snart 7 uker med snømåking, polvott-ekspedisjoner og kjettingbruk... Kan vi få litt normalt vestlandsvær nå? Pliiis???