lørdag 31. januar 2009

Garnlagerslanking 2009

Status for Januar ble til slutt sånn:

Start: 5450gram

Kjøpt/Fått: 1050gram

Brukt: 1082gram

Så denne måneden endte med kun 32gram i minus. Ikkje helt fornøyd med den nei... Men minus er nå minus, det betyr vel bare at eg må legge meg i selen for å unngå å kjøpe garn neste måned. Noe av det som er kjøpt er forresten allerede på pinnene, har 250gram tynn alpakka som skal bli til ett stort Flower Basket Shawl. Holder også på å styre med perler på dette. Har også to burtepper til pusene på pinnene + planer om x-antall andre prosjekt, som vanlig :-) Av og til lurer eg litt på når eg skal få tid til å gå på jobb... Men får vel utnytte tida så godt som mulig nå, om det kommer valp i huset i Juni blir det travelt med det, skal i grunnen bli godt å få noe annet å konsentrere meg om enn kun håndarbeid. krysser fingrer, tær, armer og bein for at det skal gå bra :-D

Til slutt en liten oppfordring til hundefolk og folk som kjenner andre med hund... MERK HALSBÅNDET til hunden med telefonnummer! Snubla over ei ung shäfertispe i dag, som labba løs rundt etter veien, og ikkje var så langt unna å bli overkjørt før eg fikk tak i ho... Hunden hadde halsbånd, men ingen merking...

Heldigvis gikk det bra denne gangen, eieren dukka opp etter ei stund, han kjørte rundt og leita etter hunden. Gudene må vite hva eg skulle ha gjort om eieren ikkje hadde dukka opp. Hadde nok blitt en natt eller to hos Falken for den hunden da...

MERK HALSBÅNDET TIL HUNDEN DIN!!!!
Mange fine på ebay.com, din lokale dyrebutikk har sikkert noen, men gå for de som skal graveres... Rørene med lapp inni detter av etter kort tid.

torsdag 29. januar 2009

All our yesterdays

Ett lite kort ble til i kveld :-) Er jo snart morsdag, så havner nok i den retningen :-)

mandag 26. januar 2009

Babyluer til Sierra Leone

Nå er det nok luestrikking på ei stund :-D Har strikka 17 stykker, og er lei nå, så i morgen går de i posten. Rekker uansett ikkje strikke noe særlig mer fremover. Så satser eg på at de blir godt tatt i mot i Sierra Leone.

Disse seks har mamma strikka, følger også med i pakken.

Endelig :-)

Løpetida er i gang nå, så da krysses alt som krysses kan for at det kommer valp i huset i juni :-D

Kennel Carve Canem

torsdag 22. januar 2009

Mens vi venter på sommeren...

Om ikkje blomstene står i hagen ennå, kan eg i vert fall ta bilde av den som står i vinduskarmen :-) Amaryllis, den første stengelen blomstret for ett par uker siden, og venter i spenning på nr to. Kommer nok ut i løpet av helgen.


Det skjer ganske så mye på strikkefronten også, men gidder ikkje blogge en lue hver dag. Er oppe i 14 stk nå. Kommer en samlepost før de flytter til Sierra Leone via Sandnes om litt over en uke. Holder også på med ett nytt Flower Basket sjal, med perler denne gang.

søndag 18. januar 2009

Brodering 2009

Blir nok ikkje så veldig mye brodering fremover, fortsatt er det strikkedilla som gjelder :-) Men trenger noen bursdagskort og sånt innimellom, så litt burde eg klare å få til. Eg har fått brodert litt på Blue Dragon den siste uka, samt ett par andre småprosjekt. Siden det ser ut som om Blue Dragon går i dvale igjen, får eg oppdatere nå :-) (den har lagt i kista siden sept/okt i fjor...) Antar det er ca 15-20 timer igjen med brodering bare på det mønsterarket eg holder på med nå, og ennå er det 5 ark igjen som eg ikkje har begynt på. Vakkert broderi, men fytti rakkeren for ett arbeid det har vert... For nye lesere, dette broderiet har 97 farger, og MASSE fargeskift. Syr stort sett bare 3-4 sting i samme farge.

Og her er det andre småpøet eg har holdt på med. Nissen fikk eg i hemmelig venn pakke før jul, skulle egentlig monteres i ramme som fulgte med, men eg er lite begeistra for gull, og da ble det kort i stedet for.

Nok en Solo the Cat har blitt til. Skjønne pusen :-) Den første eg sydde ble gitt vekk som bursdagskort, men denne og en til skal henges på veggen her. Lurer på om eg skal få tak i noen til, og montere i en ramme...

Ellers går tida med til å vente på løpetid hos tispa eg skal ha valp fra, og til å strikke babyluer til Sierra Leone. Har 6 stk klar nå, håper eg rekker noen til før de skal sendes i slutten av måneden.

fredag 16. januar 2009

Året som gikk i fjor

Hobbykroken har vi hatt kåring av året som gikk, og eg gikk av med seieren som Årets Hekledronning :-) Ikkje det at eg hekler så mye, men 17.05.08 ble eg ferdig med ett stort teppe, Grafisk Bestemorteppe, og det var dette som var nominert :-) Takk til Lillemor som nominerte meg, og til ALLE som stemte på meg :-)

For å si det pent, hadde i grunnen "glemt" (les: fortrengt) at eg hadde hekla det, var mildt sagt drittlei da eg var ferdig :lol: Teppet ble gitt vekk til pappa som hybelteppe, og ærlig talt, håper eg aldri ser det igjen :)

søndag 11. januar 2009

Luna Moth Shawl

Her kommer litt flere bilder :-) De beste fikk eg egentlig tatt i går, for å ta bilde av ett lyst sjal mot en lys vegg ble egentlig litt mislykka...


Info:
Navn: Luna Moth Shawl
Garn: Håndmalt Faerytale Alpakka fra Du Store Alpakka
Mål: 140cm x 90cm (ferdig blokket)
Vekt: 130gram
Kommentar:
Ble underveis litt skeptisk til garnvalget, følte at det burde vert ensfarget. Men gjorde sjalet ferdig, og synes nå at effekten av det håndmalte garnet ble riktig så stilig :-) Det kommer ikkje så godt frem på bildet, men, men.... Fargen gjør jo også at mønsteret kommer dårligere frem.

lørdag 10. januar 2009

En liten snikpremiere :-)

Har nettopp blitt ferdig med ett sjal, og her kommer en liten snikpremiere... Har som vanlig ikkje tid til å vente til ting tørker :-D
Flere bilder kommer i morgen :-)

torsdag 8. januar 2009

Noe småtteri har blitt til i det siste :) Denne restelua var faktisk en bestilling fra en kollega, av typer jo mer farger jo bedre :)


Og denne babylua reiser til Sierra Leone i februar. Den får nok selskap av flere på veien. Du kan lese mer her i denne bloggen, kanskje du kan sende noen luer også?


torsdag 1. januar 2009

Har nok en gang hatt en del pauseprosjekter på pinnene, med det resultatet at det er mye som blir ferdig samtidig :-) En god grunn til dette er at eg trenger å øve meg i tofarge-strikk, pleier alltid å stramme en av tråden for mye. Men denne gangen tror eg det gikk greitt :P

Lue, str 4år. Av en eller anna grunn vrir alltid vrangbordene mine seg...

Votter, også str 4år. Tomlene er muligens litt korte på disse, men det kan rettes. Noen som vet lengden på tommelen til en fireåring?

Og til slutt sokker i str 4år. Oppskriftene til alt dette finnes i Dalegarn sitt hefte nr 130, og er strikket i Daletta. For salg, om noen har en snuppe som kan passe inni dem :) Ta kontakt på ingidano(att)hotmail dott com.

Og til slutt ett par Lommetøfler, strikket i alpakka (blå) og Safir (hvit). Disse får ett liv i en kurv i gangen min, slik at frosne gjester kan låne når de kommer på besøk. Ofte gulvkaldt i kjelleren min :)

Godt Nytt År!!!